Delta House of Prayer Göteborg är en ekumenisk bönegemenskap och ett bönenätverk för Göteborg med omnejd, med koppling till den internationella rörelsen 24-7 Prayer. Vi bjuder in till bön på olika sätt, t.ex. bönesamlingar, böneveckor, stilla dagar, lovsång- och förbönskvällar. Vi bedriver ett bönerum i samarbete med EBF Göteborg, som finns i EBFs lokaler på Kungsgatan 45. Vi älskar ekumenik och samarbetar därför gärna med organisationer som har samma längtan. Nu närmast blir det en ekumenisk bönevecka för hela staden. Läs om den här nedanför!

 Ekumeniska Böneveckan i januari 

Om bokningsschemat – läs här innan du bokar:

OBS!  De olika rutorna i bokningsschemat har olika färger, som representerar olika tema:

Lila tema = bön i bönerummet/bönepromenad
Grönt tema = öppet pass, som ej kräver någon bokning

Om du kryssar i ”for exclusive use” kommer du att vara ensam på ditt pass. I annat fall kan fler boka in sig på samma pass. ”Exclusive use” markeras i schemat med ett hänglås. Om du vill be i bönerummet, så finns info nedan om hur du kommer in. Boka i schemat även om du tänkt ta en bönepromenad eller ber hemifrån, men mejla i så fall till info@deltagbg.se så vi vet att du ej är i bönerummet. Det särskilt viktigt för oss att veta morgon och sen kväll.

Bön i bönerummet
Det ekumeniska bönerummet på EBF har funnits sedan mars 2018. Det organiseras av bönegemenskapen Delta House of Prayer (24-7 Prayer Göteborg), så att bedjare över hela staden kan ha en regelbunden bönetid, själv eller tillsammans med en vän. Sedan 2014 har vi också anordnat ekumeniska böneveckor för staden och nu är det äntligen dags igen. Bönerummet ser lite som ett vardagsrum, med inredning som syftar till att inspirera till många olika sätt att be. Här finns musikinstrument, skaparmaterial, bönelappar, böneplank, kartor med knappnålar, bönepallar, soffa, fåtölj… Du är fri att använda det som finns i rummet. Be med öppna eller stängda ögon, be med ord eller tyst, be med musik eller skapande, be strategiskt för geografiska platser eller folkgrupper. Eller kom som du är och bara vila i Guds närvaro.

Hitta Bönerummet
Bönerummet finner du på EBF, Kungsgatan 45, 3e våning. Du kommer in med hjälp av en passerkod som du får via e-post 24 timmar innan ditt pass. Denna kod är personlig och gäller bara för dig och ditt bokade pass. Ta dig till våning 3 (hiss eller trappor) och använd samma kod till nästa dörr. Väl inne på ”EBF”, följer du skyltarna till bönerummet. Det är längst in i lokalen, efter köket, och sedan till vänster efter vindstrappan – fast INTE uppe på vinden 🙂

Öppna pass
De pass som markeras som öppna pass är, om inget annat anges, i EBFs kyrksal eller i Bönerummet, på Kungsgatan 45, våning 3. För att komma på dem behöver man inte boka, utan ringer bara på porttelefonen en stund innan, så blir man insläppt.

Varje dag under böneveckan kl. 9:00-9:15 livesänder Sveriges kristna råd (SKR) en bön från Ekumeniska centret i Alvik. Bönen innehåller bland annat läsningar av bibeltexter och en utmaning och ljuständning.

Det finns också ett material att ladda ner, med böner och bibeltexter för varje dag.